21. tammikuuta 2015

Tokon alkeet 1/8


Tänään meillä oli eka kerta tokon alkeiskurssia ja olin ihan intona paikalla! Vaikkakin jouduin juosta sinne suoraan koulusta ja Valtteri kuskas mulle koiran paikalle :D Onneks tulevina viikkoina ei oo paljo koulua ja keskiviikot aika löysiä päiviä, jos on koulua ollenkaan. Ihanaa tämä viimeisen opiskeluvuoden vapaus, kun ajan voi käyttää tähdellisempään tekemiseen kuin istumiseen koulun penkeillä! Mutta ei puhuta siitä opinnäytetyöstä mitään..

Kurssille oli ilmoittautunut meidän lisäksemme vain yksi koirakko, joten kouluttaja ehtii ihanan paljon keskittyä yksilösuorituksiin ja ehditään tehdä enemmän joka kerta! Jeij! Nyt ekalla kerralla keskityimme "perusjuttuihin" ja ihan aluksi taas esittäydyttiin toisillemme. On kyllä ihan kiva saada kuulla vähän aluksi toistenkin (tai tässä tapauksessa toisenkin) koirakoiden tavoitteista ja taustasta.


Aluksi harjoiteltiin perusasentoa, joka onkin Banjolle jo tuttu juttu. Sainkin vinkkiä, että voin ryhtyä ihan reilusti jo vähentelemään käsiapuja, kun B tekee jo niin hyvin! Pitäisi vaan luottaa tuohon tehokirppuun, että se osaa kyllä tämän, mutta kun ne avut tulevat itseltä niin helposti. Tarvitaan siis minultakin enemmän keskittymistä asiaan :D Perusasennon jälkeen harjoiteltiin paikalla makuuta ja istumista siten, että aloitettin ja lopetettiin perusasennosta, kuten kokeissa kuuluukin tehdä. Hienosti meni nämäkin! Kerran Banjo ennakoi itsensä maasta perusasentoon sekä lähti paikalla istumisesta luokseni, kun käännyin kävelemään takaisin sitä kohti. Mutta kokonaisuutena meni hienosti! Lopuksi harjoiteltiin seuraamista, joka tuottaa hieman vaikeuksia ohjaajan paskan selän ja koiran yltiömäisen innokkuuden takia.. Itselläni selkä siis puutuu niin helposti, kun pitää kävellä kyyryssä (olisko isompi koira parempi..) ja Banjon innokkuus taas saa sen kulkemaan välillä vinossa. Ehkä pitäisi kokeilla reippaampaa vauhtia, en tiedä. No, varmasti tähänkin saadaan varmuutta molemmille meille kun vain harjoitellaan!

Eka kerta oli oikein kiva ja innolla odotan mitä tulevat kerrat tuovat tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti