BANJO

CELEBREN RATTLESNAKENimi: Banjo
Syntynyt: 13.7.2014
Rotu: Shetlanninlammaskoira
Sukupuoli: Uros
Väri: Bi merle
Kasvattaja: Inka Räsänen
Omistaja: Liisa Keskitalo

Terveys
Silmät: Ei perinnällisiä silmäsairauksia (8/14, 12/15)
Sydän: Ei sivuääniä (8/14, 12/15)
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: LTV0, VA0
Kivekset: Ok
Purenta: Leikkaava, ei hammaspuutoksia, peitsikulmahammas (poistettu)

Banjo jalostustietojärjestelmässä

Kasvu


Muutettuani kotoa pois ilman koiraa, tuntui koti aina jotenkin tyhjältä. Jerin vierailut helpottivat oloa, mutta kun tuo karvakaveri useista yrityksistä huolimatta ei osoittanut merkkejä kerrostaloelämiseen tottumisesta, alkoi ajatus pennusta kypsyä mielessä. Elon vakiinnuttua Helsinkiin ja miehen totuttua ajatukseen koirasta, alkoi sopivan pentueen etsintä ja kasvattajien kanssa viestittely. Tällä kertaa olin perehtynyt asiaan enemmän eikä mikä vain yhdistelmä kelvannut. Toiveena oli löytää kasvattaja, joka jakaa ajatukseni ihanteellisesta sheltistä ja on kiinnostunut pentueesta vielä sen lähdettyä kasvattajan luota maailmalle. Myös vanhempien terveys ja harrastuneisuus nousivat tärkeiksi asioiksi, sillä haaveena oli perheenjäsen lisäksi harrastuskaveri.

Melkein kahden vuoden etsinnän jälkeen tuo kasvattaja ja sopiva pentue löytyi. Sitten alkoi jännittäminen. Montako pentua tulee? Onko yhtään urosta? Saanko sittenkään pentua? Ensimmäisestä onnistuneesta pentuelöydöksestä ei sillä kertaa meille pentua syntynyt, mutta toisella kertaa tärppäsi! Ihana Isla synnytti seitsemän suloista pentua, joista yksi valitettavasti syntyi kuolleenaa, ja tuohon joukkoon mahtui myös haaveilemani merleuros. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ollut vielä varmaa, mikä uroksista meille muuttaisi. Pentujen luonteiden esille tullessa ja niihin (sekä myös minuun) tutustuessa Inka lopulta sanoi työnimeltään Planktoniksi kutsutun merlepojan olevan hänestä se meille sopivin ja niin haimme 7.9.2014 tuon pienen pörröisen palleron kotiin ♥

Banjosta on kasvanut varsin mukava koirakansalainen, jonka kanssa elo on mukavaa niin kotona kuin reissussa. Matkustuskaverina Banjo on rento ja näyttäisi olevan tyytyväinen siellä missä me eli hänen laumansakin on. Hormonit ja hurmaavan tuoksuiset nartut laittavat kuitenkin välillä pienen, mutta viriilin teinipojan pään sekaisin. Näinä hetkinä lenkkeilyt ovat lähinnä tuskaa, mutta kärsivällisyys auttaa (tässäkin) asiassa. Myös kelpo harrastuskaverin elkeitä nuorukainen on osoittanut ja treenikamoja kasatessa pienen siniketun innostus on luokkaa super! Tällä hetkellä olemme pääasiassa tokoilleet ja rallytokoilleet, mutta agilityn ihmeelliseen maailmaan on tarkoitus tutustua niin pian kuin mahdollista!

2 kommenttia:

  1. Kyllä on nätin värinen :3

    http://myynmaailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista