12. lokakuuta 2014

Ensimmäinen kerta eläinlääkärillä

 
Maanantaina meillä oli vuorossa ensimmäinen käynti eläinlääkärillä Banjon rokotusten merkeissä. Samalla päätimme kysyä lääkäritädiltä B:n mahaan ilmestyneestä ihottumasta, joka pikkuista on hieman kutittanut.

Maanantaina minulla alkoi myös työharjoittelu ja ensimmäisen päivän jälkeen olo oli väsynyt ja pölmistynyt, vaikka suurin osa päivästä kului paikkoihin ja ihmisiin tutustuen. Näiden ensimmäisten harkkapäivien jälkeen kyllä ymmärtää sen, kun sanotaan koiran väsyvän aivotyöskentelystä enemmän kuin lenkistä. Päiväunet siis tuntuivat kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta hetken rentoutumisen ja syömisen jälkeen keräsimme kaiken tarvittavan mukaan ja suuntasimme koko perhe nokkamme kohti Kannelmäen Animagia. Matkalla teimme tuttavuutta erääseen mummoon, joka kovin ihasteli Banjoa. "Arka" pentumme hieman epäili ensin uuden tuttavuuden rollaattoria, mutta hetken kuluttua sen renkaat olisivat olleet mitä parhaimmat purulelut ja tuo mummo mitä parhain leikkikaveri! :)


Perille päästyämme pääsimme oikeastaan heti tapaamaan lääkäriä ja reipas pieni mies sai paljon kehuja! Banskuli käyttäytyi oikein mallikkaasti ja antoi tutkia itsensä joka puolelta kiltisti. Lääkärin pöydällä huomasimme pennun etutassun olevan hieman verinen ja syypääksi todettiin ilmeisesti matkalla riehuessa lohjennut kynsi, joka oli kuitenkin vain päästään poikki ja paranee näin ollen hyvin itsekseen eikä sitä tarvinut poistaa. Ihottumakin oli kuulemma ihan normaalia pennuilla esiintyvää, mutta saimme reseptin kortisoonivoiteeseen varmuuden vuoksi, jos se pahenee tai kutina alkaa Banjoa kovasti vaivata. Pentu sai kyllä kovasti kehuja hienosta ja paksusta turkistaan sekä ihanasta ulkonäöstään. Piikin laittoa tuo ahne pikku possu ei edes huomannut, kun namit olivat niin herkullisia. Ja terveeksi muutenkin pikkuisemme todettiin. 

Eläinlääkäri totesi pennun voivan olevan väsynyt illalla rokotuksen takia, mutta meistä tuntui, että Banjo sai siitä vain tavallista enemmän virtaa :D Leikit sekä muu riehuminen ulkona lopulta kuitenkin väsyttivät pikkuisen ja yö meni rauhallisesti, kuten aina muulloinkin. Sisäsiisteyskin on Banjolla hyvällä mallilla, yhä vähemmän vahinkoja sattuu sisälle ja nekin B tekee hienosti papereiden päälle. Hädästä ilmoittaminen vain on vielä hieman hakusessa. Yksinolot sujuvat myös erittäin hyvin ja pentu jopa pysyy portin sillä puolella, mikä on meillä tarkoituksena ollutkin :D


Inka, Isla ja Riima olivat meillä kylässä perjantaista tähän päivään sekä Anna ja koirat viimeyön. Paljon siis on tapahtunut viikonloppuna ja pentu (sekä hieman myös omistajakin) on onnellisen kaikkensa antanut. Tuossa se nytkin vieressä uneksii. Tästä vauhdikkaasta viikonlopustamme saatte sitten kuulla juttua enemmän, kunhan saan Inkalta kuvia! :)

2 kommenttia:

  1. Tuitui, mitä pentukuvia :3 kyllä tuollaiset silmät sulattaa kenen tahansa sydämen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappisilmä kiittää kehuista! :) Ja kyllä se on tainut koko lähipiirimme kietoa tassunsa ympärille ;)

      Poista