8. kesäkuuta 2015

Peitsihampaan poisto


Viikko sitten oli vuorossa Banjon peitsihampaan poisto. Olin panikoinut tavalliseen tapaani tätä jo etukäteen, joten kenties tästä syystä olin kyseisen päivän aamuna melko rauhallinen. Saavuimme Animagi Apexiin, jossa operaatio suoritettin, puoli yhdeksän aikoihin aamulla. Lääkärin tutkiessa Banjon purentaa jännitin tuomiota. Hänen ehdotuksensa olivat samat kuin muutama viikko sitten eli oikomishoito tai poisto. Oikomista en edes halunnut ajatella, joten pääsyimme peitsihampaan poistoon. Peitsen virheelliseen asentoon vääntämän alakulmurin kanssa päädyimme siihen, että odotamme reagoiko se mitenkään peitsen poistoon. Lääkärin mukaan mahdollisuudet sen suoristumiseen ovat 50/50, joten saa nähdä miten käy. Mielelläni en lähtisi sitä poistamaan, sillä hampaan juuri on kuitenkin niin suuri osa noinkin kapeasta leuasta kuin Banjolla on eikä hammas näytä pojua haittaavan. Tällä samalla kertaa näytimme lääkärille myös pari päivää sitten Banjon ohimolle ilmestynyttä pattia, joka oli herraa häirinnyt sen verran, että tämä oli sen verestäväksi raapinut kielloista ja hoitoyrityksistämme huolimatta. Lääkäri lupasi näyttää sen ihotauteihin erikoistuneelle lääkärille. Näillä puheilla pieni karvalapsemme sitten jäi klinikan henkilökunnan huomaan ja eipä tuo vaikuttanut asiasta juuri välittävän, sen verran iloisesti häntä vispasi, kun lääkärin kanssa kulkivat käytävää vastakkaiseen suuntaan meidän kanssamme. Matkalla Banjo näytti myös tavalliseen tapaansa moikkaavan jokaisen hoitajan, joka vastaan tuli :')

Peitsihammas
"Monsterihammas" :D

Kotona oli outoa ja hiljaista ilman sheltinretkua. Puolen päivän aikaan sain sitten soiton, että hammas oli poistettu onnistuneesti eikä mitään ongelmia ollut ilmennyt. Koko purukalusto oli myös käyty läpi ja oli kuulemma hyvässä kunnossa. Ihotautilääkäri oli myös katsonut ohimon pattia ja todennut sen nuorille koirille yleiseksi hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi, histiosytoomaksi. Noilla on kuulemma tapana poistua itsestään, mutta kun Banjoa patti oli häirinnyt sen verran, että herra oli sen verille raapinut, päädyimme yhdessä siihen, että lääkäri poistaa sen. Näin päästiin tuostakin vaivasta kerta heitolla eroon, mutta tikit ohimolla taas tiesivät sitä, että koirastamme tulee satelliittipää haavan paranemisen ajaksi.


Kolmen aikaan iltapäivällä haimme sitten tokkuraisen, satelliitilla päivitetyn koiramme kotiin :D Hoito-ohjeiden ja lääkkepussin kanssa saavuimme kotiin, jossa ilta sujui potilaalta lähinnä nuokkuen ja kainaloon pyrkien, kunhan vain jalat alkoivat kantaa. Ruoka herralle piti turvottaa viikon ajan ja jo tuolloin illalla se suostui sitä jonkin verran maistelemaan. Suun haavaa tulee huuhdella siihen saadulla liuoksella päivittäin 2 kertaa, aamulla ja illalla. Kipulääkettä meidän ei onneksi ole tarvinut antaa kertaakaan, sillä jo seuraavana päivänä leikkauksesta Banjo olisi ollut valmiina riehumaan tavalliseen tapaansa :D Vaikein osia tässä on ollut se, että tuon keppi- ja luuhullun tulee olla erossa kaikesta kovasta pureskeltavasta kahden viikon ajan, joten lenkit ovat välillä olleet yhtä tuskaa. Onneksi tuo on sisäistänyt jo jätä-käskyn melko hyvin ja varsinkin tämän viikon aikana se on alkanut toimia erittäin mallikkaasti! Tänään kyllä huomasin, että lenkillä Banjo odotti palkintoa siitä, että hän ohitti kepit hienosti kontaktissa.. :D Sisätiloissa ollaan välillä myös tuskastuttu, kun luut on piilotettuina kaappiin. Onneks pehmolelut sentään saatiin pitää esillä ja ne ovatkin saaneet kovaa kyytiä! Herra Ikearotta on menettänyt jo 3/4 pikkujalkaansa. Eilen uskalsin jo antaa vinkuja sisältävän kettupehmon ja voi sitä riemua! Kummipoikamme 2v. oli meillä myös hoidossa ja vauhtikaksikko saikin hurjat leikit aikaiseksi, että odotin milloin jompi kumpi loukkaa itsensä! Vahingoilta onneksi vältyttiin (tällä kertaa..) ja loppu päivän lattialla rötkötti väsynyt pieni koira kettu kainalossaan :)

"Patin" haava päivä leikkauksen jälkeen

"Patin" haava viikko leikkauksesta

Suu päivä leikkauksen jälkeen

Suu viikko leikkauksesta (tikeissä hieman ruokaa kiinni..)


Paraneminen on siis lähtenyt hyvin käyntiin ja haavat näyttää molemmat hyviltä! Kauluria on tarvinut pitää päässä vain öisin ja yksinolojen ajan, eikä se kyllä pahemmin näytä haittaavan Banjoa. Vähän vain ärsyttää, kun kolahtelee tuoleihin ja vaikeuttaa leluilla leikkimistä :D "Monsterihammasta" eli sitä vammailevaa alakulmuria on myös painettu ohjeiden mukaan, sen verran mitä Banjo antaa. Sen suoristumisesta en osaa vielä oikein mitään sanoa, katsellaan kuinka käy.. Pahoittelen hieman huonoja kuvia haavoista sekä hampaista ennen leikkausta, ovat puhelimella otettuja niin siksi laatu ei silmiä hivele.

Koska jotain kuitenkin kiinnostaa, hintaa hammasoperaatiolle tuli 335,58 € ja histiosytooman poisto toi hintaan lisää hieman alle 100 €. Tyyristähän tuo oli, mutta olimme varautuneet pahempaan nettikeskustelujen perusteella! Nyt asia on kuitenkin hoidettu ja muutaman viikon päästä on luvassa kontrolli, jossa alakulmurin tilannetta katsotaan uusiksi. Sitä ennen tiedossa on kuitenkin minun ja Banjon yhteinen kesälomareissu akselilla Helsinki-Joensuu-Oulu-Joensuu-Helsinki! Lähdemme siis yhdessä Inkan kanssa kohti Agilityn SM-kisoja! Reissua odotan innolla, varsinkin kun pääsen näkemään Banjon isän Lukan ensimmäistä kertaa! :)

Jos jokin jäi mietityttämään teitä koskien Banjon hammasoperaatiota, niin kysyä saa toki lisää ja vastaan parhaan kykyni mukaan!

7 kommenttia:

 1. Voi nekö oli noin pahat ne hampaat! :O Huh huh. No onneksi nyt kunnossa. Ja tottakai se hinta kiinnostaa ;) Odotin pahempaa summaa kun tätä luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi peitsi oli ihan kiinni etuhampaissa.. :/ Toivotaan nyt, että tuo alakulmuri lähtis suoristuun! Ja meki ooteltiin jotain tonnin luokkaa ja oltiin jo valmiita elämään koko kesäkuun pelkällä makaroonilla, onneks ei sitte tarvinu :D

   Poista
  2. Toivotaan! No onneks saa muutaki syyä :D

   Poista
 2. En oo tajunnukaa et toi on alahammas on noin vinossa. O_o Eihän se sillä tavalla näy ulospäin. Toivottavasti lähtis suoristumaan kumminkin :) Reipas potilas ollu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se näyttää pahimmalta tuosta edestä.. Mut toivotaan nyt ettei sille tarvis mitään tehä, ei se ainakaan Banjoa tunnu haittaavan :D Ja Banjo on kyllä ollu tosi reipas!

   Poista
 3. Moi! Löysin blogisi kun etsin tietoa peitsihampaan poistosta. Meillä on samanlainen tilanne 1v sheltti tytön kanssa. Tarkoitus olisi lähteä poistattamaan hammas, mutta ongelma on että minne menisimme. Ilmeisesti sinulla jäi hyvä kokemus? Olisiko mahdollista saada eläinlääkärin nimi, joka suoritti teidän toimenpiteen? Haluaisin olla suoraan häneen yhteydessä koska ilmeisesti hän on tehnyt hyvää työtä myös teidän kohdalla. Olen jo ihan epätoivoinen, kun ei meinaa löytyä ketään, josta olisi vain hyvää sanottavaa :(
  - Sanni (ssannni@hotmail.com)
  Ps. Kaiken asian keskellä unohtui sanoa, että ihana blogi sinulla ja vielä ihanampi koira!! Meidän tyttö on blue merle, sinisilmäinen ja toiveissa olisi tulevaisuudessa toinen neiti, bi merle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja sori kun vastaamisessa kesti! Hammas poistettiin siis tuolla Malmin Animagi Apexilla ja lääkäriä en muista kuollaksenikaan, enkä tietenkään löydä papereita mistään.. Mutta sieltä ainakin saimme oikein hyvää palvelua, voin siis suositella! :) Ja vastaan myöhemmin ehtiessäni s-postilla, jotta varmasti saat tämän vastauksen!

   Poista