5. helmikuuta 2015

Tokon alkeet 3/8


Eilen oli vuorossa kolmas kerta tokotouhuja! Ja voi veljet että meillä oli kivaa! Kyllä tuollaisessa kahden koirakon ryhmässä on mukava treenailla, kun kouluttajakin on niin mukava. Ja kun meitä on niin vähän, jää välillä aikaa rupattelullekin, kun koirat levähtelevät. Varsinkin Banjon kanssa minun tulee yrittää muistaa, että se on vielä niin pieni ja välillä taukojen tarpeessa, ettei sinikettuni väsähdä liikaa ja kyllästy koko touhuun. Ja sitähän me ei haluta, sillä nyt Banjo tekee todella innolla kaikkea!

Aluksi otettiin kaukoja. Näissä pystyin jo hieman ottamaan Banjoon etäisyyttä, mistä kiitän itseäni että kerrankin kotona jaksettu lähes päivittäin treenata! Hienosti menivät ja saimmekin näistä myös kehuja :) Sitten otettiin luoksetuloa ihan kokonaisena liikeenä. Banjo meinasi taas välillä varastaa lähdöissä, joten pitää muistaa varsinkin kotitreeneissä, etten ota liian montaa toistoa samaa asiaa peräkkäin. Sopivilla sekoituksilla saadaan pidettyä mielenkiintoa yllä ja Banjo valppaana. Seuraamiset olivat tällä kertaa pääjuttuna ja niitä tahkottiin kunnolla. Testailtiin hieman temmonvaihtoja seuraamisessa, niin juoksuun kuin hitaaseen kävelyynkin. Molemmat sujuivat ekaksi kerraksi meiltä kivasti, hitaassa temmossa kulkiessa ei edes yrittänyt miekkonen istua. Banjo on kyllä seuraamisessaan niin suloinen, sillä sen etujalat nousevat niin hassusti sen tepastellessa :D Pitää varmaan joskus ottaa sitä videolle, niin näette mille aina nauramme treeneissä! Temmonvaihtojen lisäksi harjoiteltiin myös käännöksiä molempiin suuntiin, hyvin meni nekin! Lopuksi otettiin vielä paikalla makuuta ryhmäharjoituksena. Aluksi Banjo lähti liikkeelle. Tuntui, että muisti aikaisemmin harjoitellun luoksetulon, sillä juoksi suoraan sivulleni kun käännyin sitä kohti. Kaverikin siitä sitten häiriintyi, joten otettiin molemmat alusta asti. Välissä palkkailtiin ja jaksoihan tuo sitten kivasti olla paikallaan varmaan vähän alle minuutin. Hyvin myös pysyi katse minussa, tarkkaavainen pieni sinikettu! :)

Jäi kyllä hyvä mieli treeneistä! Pari vuotta sitten en kyllä olisi uskonut, että joskus vielä näinkin intona olen tokosta! Siitä kun piti tulla kivaa yhdessä puuhaamista agilityn ohella. Agikentille kyllä kaipaan kovin, pitäisikin nyt ottaa itseäni niskasta ja aloittaa seurojen pommittelu sähköpostilla, että aukaisisiko joku meille ovensa toivottaen tervetulleeksi joukkoihinsa! 

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että olette Banjon kanssa tykästyneet tokoon. :) Toko on mun mielestä ihan huippulaji. Mukavaa yhdessä tekemistä, jossa koiran ja ihmisen välinen yhteystyö paranee. Lisäksi sitä on helppo treenata missä vaan ja milloin vaan. Mukava kouluttaja ja hyvin menneet treenit saa hyvälle tuulelle niin koiran kuin omistajankin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori että vastaamisessa kesti! Mutta oon kyllä niin samaa mieltä sun kanssa tokosta! Vielä kun löydettäis mukavaa treeniseuraa omatoimitreenehinkin, niin kaikki ois mallillaan :)

      Poista