27. helmikuuta 2015

Tokon alkeet 6/8

Keskiviikko taas tokoiltiin. Alussa meidän vauva, joka taitaa kovaa kyytiä olla muuttumassa teinihirviöksi, oli sitä mieltä että hänhän ei tee mitään. Tai kyllä se teki jotenkin, mutta huomion vei ennemmin kaikki muu kuin minä ja kun kymmeniä kertoja olin yrittänyt herralta saada huomiota säpsähdettiin todellisuuteen ja katsahdettiin minuun kuin sanoen "ai sääki oot täällä! Kappas kun en huomannu!" Niin rasittavaa, mutta samalla huvittavaakin :'D


Aivan aluksi otettiin taas paikallaan oloja, mitkä menivätki meiltä oikein hyvin! Katse kyllä harhaili useastikin kaverin suuntaan, mutta paikalla pysyttiin niin istuen kuin maaten :) Palkkausväliä pystyin myös pidentämään eikä Banjo edes ennakoinut maasta perusasentoon nousussa, joten hienolla mallilla ollaan! Tämän jälkeen treenailtiin kapulan kanssa ja Banjo toi sitä jo kivasti minulle melkein syliin kauempaa sekä suostui pitämään kapistusta suussaan muutaman sekunnin!! Seuraavaksi otettiin  sitten kaukokäskyjä ja näistä poju oli sitä mieltä, että tee ite. Katseli vaan muualle (paikallaan kyllä pysyi..) ja huhuiluni menivät kuuroille korville. Vasta kun möllötin herran edessä, suostui laiskajaakko tekemään liikkeen kunnialla loppuun. No, mutta eihän kaikki aina putkeen voi mennä. Sehän kävisi pian liian tylsäksi! Kaukojen jälkeen vuorossa oli jäävät, jotka onnistuivat ihan kelvosti. Liikkestä istuminen on ehkä Banjolle hankalin ja minulle liikkeestä maahan, kun käsimerkin häivyttäminen tuntuu jotenkin vaikealta. Treeniin siis vaan maahan menot siten, että koira on sivulla, niin jospa se siitä :) Hyppy sujui taas mallikkaasti ja jo hieman pidemmällä välimatkalla esteeseen, jee! Luoksetulo, se oli täydellinen ♥ Seuraaminen alkaa myös jo sujua tosi kivasti! Hieman B meinaa vain edistää minua, mutta hyvällä mallilla jo ollaan!

Joku kerta koitan saada noista treeneistä videota ja Valtsua vähän jo houkuttelinkin mukaan kuvaajaksi. Lupaili jo, että voisi ehkä viimeiselle kerralle tulla mukaan :)

21. helmikuuta 2015

Käpy

Viikko sitten keskiviikkona eli 11.2. treffattiin heti aamusta Käpy-russelin ja omistajansa S:n kanssa aikeissamme treenata rauhallista lenkkeilyä yhdessä sekä antaa poikien nauttia toistensa seurasta. Selvästi muistivat toisensa, sillä niin kovasti kohdatessa olisi tehnyt mieli laittaa painit heti käyntiin! Meidän lähellä olevaan koirapuistoon matkaaminen olikin aika hidasta, mutta kunnialla matkasta selvittiin ja paras palkinto odotti perillä. Ja hurjat leikit nuo kaksi taas saivat aikaiseksi! Yli tunnin pojat telmivät ja me omistajat höpöttelimme, kun sitten palasimme meille päin, minne S ja Käpy auton olivat jättäneet. Paluumatka sujuikin jo hienosti lähes rinnakkain kulkien, joten tuloksia saavutimme treeneissä! ;) Seuraava kertaa odotelessa ja tässä hieman S:n ottamia kuvia leikeistä!







20. helmikuuta 2015

Tokon alkeet 5/8


Treeneissä viime kerralla käsissäni oli koira, joka oli niin täpinässä kaikesta ettei mistään meinannut tulla mitään! No, kerrankin oli vähän haastetta kuinka pidän tuon tärinäturren aisoissa ja saan sen keskittymään tekemiseen edes jotenkin. 

Aluksi treenailtiin kapulan kanssa. Tässä vielä Banjo jaksoi keskittyä hyvin ja teki innolla hommia. Se taitaakin tykätä kapulan kanssa touhuilusta, ainakin hännän vispauksesta kapulan tullessa esille voisi jotain sen tapaista päätellä :) Ja hienosti sitä kannettiin jo pieni matka suussa, joten tästä on hyvä jatkaa! Sitten me treenasimme kaukokäskyjä, jotka sujuivat ihan kivasti. Paikalla möllöttäminen ei vain nyt jostain syystä kiinnostanut innokasta treenikaveriani ja välillä liikkeeksi tarjottiin täydellistä luoksetuloa :D Hyppy oli vuorossa seuraavana ja se sujui vallan mainiosti muuten, mutta pientä ennakointia (joka on Banjon pahe) oli välillä mukana. Vinkkejä sen kitkemiseen otetaan mielellään vastaan.. Sitten vuorossa oli paikalla makuu sekä istuminen, joissa taas ennakoitiin sivulle tuloa lopussa sekä lähdetiin paikalla makuussa myös liikkelle. Tästä syytän kyllä itseäni, sillä yritin ihan liian pitkää aikaa putkeen ilman palkkaa.. Myös istuminen väsytti sinikettuani, sillä vain muutamia sekunteja ennen minuutin ajan umpeutumista kävi Banjo maakuulle. Onneksi loppuun saatiin kuitenkin onnistunut harjoitus! Seuraavana vuotossa olivatkin jäävät liikkeet eli liikkeestä maahan, istu ja seiso. Seisominen tuli uutena, mutta sen idean Banjo hoksasi todella nopeasti eli hyvä alku liikkeelle! Lopuksi vielä hieman temppuiltiin pyörimällä ja jalkojen välistä pujotellen, mistä molempien treenaavien koirien kierrokset nousivat ja tuohon iloiseen mieleen olikin hyvä lopettaa tämän kertaiset treenit :) 

Toivottavasti ennen ensiviikon treenejä olisi enemmän aikaa tehdä vaikka aamupäivällä kunnon lenkki, niin eivät kaikki energiat purkautuisi treeneissä. Tänään vain projekti nimeltänsä oppari vei huomioni ennen treenejä, joten tällä mentiin. Ensi viikolla sitten hieman viisampana harjoituksiin! :)

19. helmikuuta 2015

Jyväskylä ja Joensuu


Viikko sitten (6.-8.2.) Banjo pääsi kanssamme reissaamaan! Lähdimme viettämään viikonloppua ystäviemme luo Jyväskylään ja karvainen lapsemme toivotettiin enemmän kuin tervetulleeksi mukaamme :) Luvassa oli myös Banjon ensimmäinen junamatka, jota hieman jännitin, mutta taas aivan turhaan! Pikkumies katseli rauhallisena lattialta mitä vaunussa tapahtui eikä se ainut matkatoverikaan häirinnyt, vaikka puolet matkasta matkustimme vastakkaisilla paikoilla. Kovasti vaan Banjon teki mieli toiseen tutustua, mutta tämä vanhempi uros ei pennusta ollut kiinnostunut. Pari kertaa haukahtamalla B yritti vielä toisen huomiota saada, mutta kun lupaa ei minulta eikä matkatoverilta itseltään leikkeihin tullut, tyytyi pikkuinen osaansa ja syvään huokaisten käpertyi lattialle nukkumaan. Matkustus takaisinkin sujui todella hyvin, tällä kertaa tosin sylissä, sillä jalkatilaa oli vähemmän. Siinäkin vain nukuttiin ja ihmeteltiin, mitä muut oikein haukkuvat :)



Oleskelu Jyväskylässä sujui myös oikein mallikkaasti eikä yksinolokaan vieraassa asunnossa ollut ongelmaksi. Isäntäväen omaisuuttakaan sinikettumme ei tuhonnut, mitä nyt yrittä lapasia ja sukkia varastella kun silmä vältti ;) Oikein mainio matkakumppani siis meillä ja kovasti toivoteltiin Banjo tervetulleeksi uudestaankin, toivottavasti saa ottaa meidätkin mukaan sillä mukava viikonloppu oli meilläkin! :D

Ihana Isla 
Viime viikonloppuna oli tarkoitus viettää viikonloppu (to-su) Joensuussa Inkan luona ja hänen Wanhojen tanssinsa kuvaten sekä hovinarrina perässä kulkien :D Mutta Riima-sisko päätti laittaa mahansa sekaisin ja sairastua kunnolla, joten kaiken varalta jätin Banjon kotiin ja lähdin yksin matkaan. Valtterillakin oli viikonlopulle menoa, jonne pikkukoiraa ei mukaan voinut ottaa, mutta onneksi on vakio hoitopaikka, Tätilä, jonne lyhyelläkin varoajalla karvainen veljenpoika on aina tervetullut! Kiitos vielä kerran tytöt! Viikonloppuni sujui siis ilman omaa karvapalloani Joensuussa, mutta hauskaa oli kaikesta huolimatta! Seuraavalla kerralla pääsee toivottavasti Bjanktonkin mukaan leikkimään äidin ja siskon kanssa sekä raivostuttamaan Caraa yllin kyllin :D Sunnuntaina kotiin tullessa minua odottikin innokas pieni karvainen kaveri, jonka vastaanotto vei kirjaimellisesti jalat alta! En olisi uskonut, että noin pieni koira saa minut loikallaan kaatumaan, mutta niin vain kävi :D Ja kyllä tuo vaan onnelliselta näytti, kun sai käpertyä kainalooni päiväunille ♥

Unikaveri 

Kuvat napattu Instagram-tililtäni

Ps. Eilen blogi ylitti 5000 katselun maagisen rajan! Hurjaa! Kun 10-tonni pamahtaa rikki, lupaan järjestää jotain arvontaa :) Tässä vielä kuvakaappaus todisteena epäuskoisille! ;)


18. helmikuuta 2015

Banjo 7kk!!

Apua, sehän lähestyy kovaa vauhtia jo vuoden ikää, kääk! No, hyvähän se vain on sillä tietääpä ainakin, että kesää kohti mennään ;) Jotenkin vain tuntuu, että "vauvani" on kadonnut. Varsinkin, kun tänään kuulin hyvältä ystävältäni koiravauvauutiset! Niin kaukaiselta tuntuu jo se aika, kun Banjoa odoteltiin kotiin.. Vähän yli kuukauden päästä pääsenkin sitten paijaamaan pientä pentua ja Banjokin saa tuosta veijarista varmasti itselleen uuden ystävän!

Tässä nyt kuvia 7kk ikäisestä monsterista, joka on karvaansa alkanut viimeinkin kasvattaa! Kasvu tapahtuu tasaiseen sentti per kuukausi eli korkeutta tällä hetkellä on 37 cm. Painokin kasvaa kivan tasaisesti ja poitsu ei enää niin luisevalta näytä! Puntari näytti tänään 6,4 kg. 7 kk ikäisenä Banjo nostaa asioidessaan (edelleen) jalkaa silloin tällöin, rakastaa ruokaa sekä keppejä, innostuu vieraista (oli ne sitten kaksi tai nelijalkaisia) sekä valtaa sohvalta aina parhaimman paikan. On se vaan niin ♥





Tokon alkeet 4/8


Viime viikolla meille tuli Banjon kanssa hieman tynkä treenikerta, sillä jouduimme lähtemään vartin aikaisemmin treeneistä oppariini liittyvän menon takia. Mutta treenit kuitenkin menivät oikein hienosti ja hauskaa oli taas! :)

Ensimmäisenä otettiin uutena hyppyä, mikä sujui Banjolta kyllä tosi hyvin! Tämä uusien sääntöjen hyppy on niin kiva ja helppo, että tästä varmaan saataisiin ensimmäinen kisavalmisliike nopsaan! Ja tässä täytyy myös mainita Banjon hieno keskittyminen tekemiseen, sillä hyppyä tehdessä poju oli vapaana tuolla pienessä hallissa ja vaikka muut koirakot (tällä kertaa oli kolmas koirakkokin treeneissä mukana) yrittivät häiriköidä parhaansa mukaan haukahdellen sekä omiaan touhuten, ei pieni sinikettuni edes katsahtanut sinne suuntaan vaan tuijotti koko ajan minua odottaen seuraavaa käskyäni! On se vaan super!

Muiden tutustuessa hyppyyn harjoittelimme Banjon kanssa kaukokäskyjä, liikkeestä maahan sekä liikkeestä istumista. Kaukoihin saa jo alkaa kehittää pidempää matkaa, hyvällä mallilla ollaan siis jo! Maahan menosta Banjo on vaan kehittänyt itselleen ongelmaa, joten sitä pitää harjoitella paljon ja saada siihen taas vanha into takaisin :) Vielä ennen meidän aikaista lähtöä otettiin ryhmässä paikkalla makuuta sekä istumista. Nämä menivät aivan loistavasti! Toki vielä palkkaan Banjoa väleissä eli ei ihan koko aikaa mennä vain loppupalkalla, mutta hienosti B pysyi paikalla vaikka muut nousivat ja liikkuivat paikaltaan ja tästä se saikin hirmuisesti kehuja niin minulta kuin kouluttajaltakin!

kuva © Maaria

Kotitreenejä meidän pitäisi kyllä lisätä, mutta tuntuu että viikot hurahtavat aivan liian nopeasti. Nyt on ollut niin kiirettä muutenkin, olen singonnut milloin mihinkin viikonloppuisin. Mutta nyt kun elämä rauhoittuu ja viikonloputkin ovat rauhallisia, sisältäen lähinnä opparin tekoa, jää toivottavasti enemmän aikaa omatoimitreeneillekkin!

5. helmikuuta 2015

Tokon alkeet 3/8


Eilen oli vuorossa kolmas kerta tokotouhuja! Ja voi veljet että meillä oli kivaa! Kyllä tuollaisessa kahden koirakon ryhmässä on mukava treenailla, kun kouluttajakin on niin mukava. Ja kun meitä on niin vähän, jää välillä aikaa rupattelullekin, kun koirat levähtelevät. Varsinkin Banjon kanssa minun tulee yrittää muistaa, että se on vielä niin pieni ja välillä taukojen tarpeessa, ettei sinikettuni väsähdä liikaa ja kyllästy koko touhuun. Ja sitähän me ei haluta, sillä nyt Banjo tekee todella innolla kaikkea!

Aluksi otettiin kaukoja. Näissä pystyin jo hieman ottamaan Banjoon etäisyyttä, mistä kiitän itseäni että kerrankin kotona jaksettu lähes päivittäin treenata! Hienosti menivät ja saimmekin näistä myös kehuja :) Sitten otettiin luoksetuloa ihan kokonaisena liikeenä. Banjo meinasi taas välillä varastaa lähdöissä, joten pitää muistaa varsinkin kotitreeneissä, etten ota liian montaa toistoa samaa asiaa peräkkäin. Sopivilla sekoituksilla saadaan pidettyä mielenkiintoa yllä ja Banjo valppaana. Seuraamiset olivat tällä kertaa pääjuttuna ja niitä tahkottiin kunnolla. Testailtiin hieman temmonvaihtoja seuraamisessa, niin juoksuun kuin hitaaseen kävelyynkin. Molemmat sujuivat ekaksi kerraksi meiltä kivasti, hitaassa temmossa kulkiessa ei edes yrittänyt miekkonen istua. Banjo on kyllä seuraamisessaan niin suloinen, sillä sen etujalat nousevat niin hassusti sen tepastellessa :D Pitää varmaan joskus ottaa sitä videolle, niin näette mille aina nauramme treeneissä! Temmonvaihtojen lisäksi harjoiteltiin myös käännöksiä molempiin suuntiin, hyvin meni nekin! Lopuksi otettiin vielä paikalla makuuta ryhmäharjoituksena. Aluksi Banjo lähti liikkeelle. Tuntui, että muisti aikaisemmin harjoitellun luoksetulon, sillä juoksi suoraan sivulleni kun käännyin sitä kohti. Kaverikin siitä sitten häiriintyi, joten otettiin molemmat alusta asti. Välissä palkkailtiin ja jaksoihan tuo sitten kivasti olla paikallaan varmaan vähän alle minuutin. Hyvin myös pysyi katse minussa, tarkkaavainen pieni sinikettu! :)

Jäi kyllä hyvä mieli treeneistä! Pari vuotta sitten en kyllä olisi uskonut, että joskus vielä näinkin intona olen tokosta! Siitä kun piti tulla kivaa yhdessä puuhaamista agilityn ohella. Agikentille kyllä kaipaan kovin, pitäisikin nyt ottaa itseäni niskasta ja aloittaa seurojen pommittelu sähköpostilla, että aukaisisiko joku meille ovensa toivottaen tervetulleeksi joukkoihinsa! 

4. helmikuuta 2015

Hilarius

Kun on päivät kotona, kiitos verkkokurssin, tulee touhuttua päivisinkin pennun kanssa. Vaikka tokihan sitä olisi muutamia tehtäviä odottamassa tekemistään ja yksi opinnäytetyö, mutta asiat tärkeysjärjestykseen eikö vain? ;)


Maanantaina meillä oli Banjon kanssa hurja leikkihetki kera Hilariuksen. Hilarius (tai Mestari Tikku, Rotta, Hiiri...) on Bjaktonin rakas rotta, jonka yhdeltä Ikeareissulta toin pojalle tuliaisina. Sitä tuo retuuttaa ja hoitaa, sopivassa suhteessa molempia! Eniten ehkä tässä ihmetyttää se, että se on ollut jo yli kuukauden koiranpennun riehaakkaassa käytössä, mutta yksikään sauma ei osoito ratkeamisen merkkejä! Ei edes häntä ole irronnut, vaikka siitä usein vedetään ja kovaa! Parilla eurolla voi siis ostaa koiranpennulle onnen, ainakin Banjo on tuosta kaveristaan nauttinut täysin siemauksin :D








2. helmikuuta 2015

Hammasvamma ja pentunäyttely


Perjantaina havahduin aikaisin aamulla puhelimen murinaan, mutta nukahdin kuitenkin heti uudestaan. Herätyksen aikaan selvisi, että pieniä mutkia matkaansa saaneina Inka ja Riima ne vain siellä ilmoittelivat saapuvansa aikomaansa hieman myöhemmin tänne eteläiseen Suomeen. Mutta lopulta kaksikko pääsi perille ja riemulla Banjo kasvattajan sekä siskonsa otti vastaan!



Olin Inkalle jo ennemmin ilmaissut pelkoani Banjon hampaiden outouden vuoksi, joten otimme ne syyniin heti kättelyssä. Katselun, kuvaamisen ja konsultoinnin (kolme kovaa koota heh) tulimme siihen valitettavaan toteamukseen, että kyllä sieltä peitsihammas on nyt kehittymässä. Purukalusto tulee siis pääsemään eläinlääkärin tarkkaan syyniin ja toinen yläkulmuri tullaan poistamaan. Harmittaa, mutta eihän näille mitään voi. Banjoa tämä hammasvamma ei kuitenkaan mitenkään haittaa eikä se tule vaikuttamaan sen käyttöön harrastuksissa, joihin siitä kaveria halusinkin. Mainio koira mitä mahtavimmista vanhemmista, kuten muiden Islanderien omistajien kanssa totesimme pohdintojemme päätteeksi. Parempaa en olisi voinut toivoa ja suuret kiitokset tästä ihanuudesta Inkalle! Eiliset kiittelyt päättyivät meidän molempien kyyneliin, joten jätän asian nyt tähän (kyyneliä nieleskellen) :D



Lauantaina sitten pyörähdimme Lahdessa näyttämässä 5/6 Islanderista Elena Ruskovaaralle ja jokainen pentu käyttäytyi kyllä mallikkaasti! Banjo aluksi hieman ihmetteli, mihin hänet ollaan oikein tuotu, mutta jos paikalla on mahtavaa seuraa sekä ruokaa vaikka muille jakaa, viihtyy meidän pieni possu takuulla! Häkissä olo sujui hienosti ja rennosti omaa vuoroa odotellen. Välillä piti hieman puhista häkin ohi kulkeville koiruuksille sekä muistutella siskoja siitä, kenen häkkissä sitä oikein vuoroa odoteltiin :D Hassu pieni mies! Mutta ylpeä olen kyllä Banjon käytöksestä niin odotteluissa kuin kehässäkin. Erityisen iloinen olin myös siitä, että Ruskovaara totesi pentuni käytöksen mukavaksi, mitä se onkin! :)



Arvostelutilanteessa vinoa alakulmuria ihmeteltiin, mutta peitsihampaasta ei kommenttia tullut. Liikkeet sujui hienosti minun aivopieruistani huolimatta (miksi pitää aina jännittää niin, ettei aivot kunnolla toimi??!) ja seisominen sujui vallan mainiosti! Liikkeessä häntä nökötti korkealla, mutta muuten B liikkui mukavasti ilman suurempia loikkia. Tuloksena lopulta PEK4, eikä me välitetä siitä, että kilpakumppaneita meillä oli tasan se kolme ;)


"Solakka, reipas ja jäntevä. Kepeä raajaluusto. Tarpeeksi kulmauksia. Purenta ei valmis, yksi kulmahammas hakeutuu eteenpäin. Kuono saa vahvistua. Hyvin asettuneet korvat. Liikkuessa korkea häntä. Huolimaton etuliike, liikkeeseen saa tulla lisää ulottuvuutta. Nyt niukassa karvassa. Mukava käytös." PEK4 - rodunomainen lähestyttäessä

Mätsäröintiä

Kauheasti päivitettävää, huhhuh! Miks oon niin saamaton, että kaikki sitten kasaantuu kerralle? No, ehkä tästä vielä opin ja alan päivittään tasasemmin ja varsinkin silloin, kun asiaa oikeasti on :D



Viikko sitten oltiin siis mätsäröimässä Purinalla, sillä pitihän sitä saada vähän harjoitella Lahtea varten. Mukana meinigeissä oli myös sisaruksia, Fitz kehissä asti ja Aiko vain aistimassa tunnelmaa. Koiria oli paikalla valtavat määrät, pieniä pentujakin päälle 60! Parikehien jälkeen (joista veljekset nappasivat molemmat punaisen nauhan!) lähdettiinkin hieman nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta sisarusporukalla. Koirilla oli lystiä ja me omistajat höpötimme niitä näitä myös aika onnessamme, sillä emme huomanneet pienoista katastrofia ennen kuin oli jo myöhäistä.. Pennelit kun juoksivat suin päin seikkailemaan takiaispuskiin ja sen näköisiä nuo olivatkin kun ne sieltä pois saatiin! Ei muuta kuin nyppimään takiaisia irti ja harjakin sai kunnolla töitä ennen nauhakehiä. Oli kyllä taas oikein järjen riemuvoitto, kuten Riitta hienosti totesi :D Mutta oli siitä jotain hyötyäkin, sillä Banjo näytti huomattavasti karvaisemmalta kaverilta takiaiskäsittelyn jäljiltä! Nauhakehässä kuitenkaan ei pienen merlen pörhöisempi ulkonäkö hämännyt tuomaria ja meidät käteltiin lopulta ulos ilman sijoitusta. Mutta hienosti pikku-ukko jaksoi pönöttää ja olin ylpeä tyypistä. Ei pahemmin edes häiriintynyt, vaikka kehässä kökötettiin tooodella lähekkäin muiden kanssa, on se taitava! :)



Hyvää harjoitusta siis saatiin taas sekä nautittiin sisarusten ja omistajiensa hyvästä seurasta. Oli hyvä päivä se!