25. joulukuuta 2014

Suloinen pieni Tilda

Joululoman alun kunniaksi sovin Banjolle Facebookin pentutreffit-ryhmän kautta muutamat tapaamiset. Ihanaa, kun on noinkin helppo tapa tavata uusia ihmisiä sekä koiria ja löytää pennulle leikkiseuraa! Käpy-russelin kanssa näimme siis perjantaina 19. päivä, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Pojat hullaantuivat toisistaan täysin, joten varmasti tapaamme tulevaisuudessakin!


Lauantaina olu luvassa auspai-Tildan tapaaminen. Tilda on vasta 9-viikkoinen, mutta silti painossa jo lähes Banjon kiloissa! Leikki sujui siis varsin kivasti, vaikka hipassa pieni Tilda jäi Banjolle toiseksi. Oli hupaisaa katselle, kun pitkäkoipinen B loikki ja kiersi tuota pörröistä vauvaa, joka yritti pysyä vauhdissa mukana sekä pystyssä :D Tildaa näemme varmasti myös uudemman kerran, sen verran hauskaa koiruuksilla oli eikä meillä kaksijalkaisillakaan (tai ainakaan minulla!) ollut mitään valittamista seurasta!


Joululoma otetaan nyt rennosti Pohjanmaan lakeuksilla perheen ja ystävien seurasta nauttien. Uusi vuosi otetaan sitten taas vastaan Helsingissä. Saakin nähdä mitä tuo vuosi tuo tullessaan, innolla sitä jo odotan!

24. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!

Hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle 2015 kaikille teille! 
Toivottelee Sir Bjankton Antonio palvelusväkensä kera ;)

20. joulukuuta 2014

Pentukurssi 5/7

Banjo ja seropimummo Seri (kuva © Teemu O.)

Viime kertainen pentukurssi ennen kahden viikon joulutakoa ei mennyt meiltä aivan putkeen.. Suurimpana syynä oli Banjon nenä, joka vei mennessään ihanien tuoksujen maailmaan sekä ympäri hallin lattiaa joltakin pudonneet herkkupalat..

Alussa lämmiteltiin ottaen yksilöharjoituksena seuraamista. Tarkoituksena oli, että kuljetaan muutama askel seuraten ja sitten pyydetään koiraa esimerkiksi istumaan, maahan tai paikalle. Tämä sujui kyllä ihan kivasti ja Banjolla vaikutti olevan hyvä vire. Seuraavaksi siirryimme harjoittelemaa ohituksia pareittain. Meitä kuitenkin oli kolme koirakkoa, sillä emme jakautuneet tasan. Tämä sujui myös oikein kelvosti, mitä nyt muiden valmiutta ohitukseen odotellessa Banjo äkkäsi ne makkaranpalat ympäri hallin lattioita. Se taas vaikeutti meidän toimintaa seuraavassa harjoituksessa, joka oli muiden koirakoiden välistä pujoittelu. Alun Banjo halusi kulkea vain nenä maassa nameja metsästellen, mutta viimein sain tuon pienen possun huomion itseeni ja onnistuimme suorittamaan tehtävän! Banjo hieman kyllä taisi loukkaantua, kun kouluttajaa nauratti herran tyylikäs etutassujen nostelu seuratessa, sen verran pahan katseen sai nauraja :D Lopuksi vielä otettiin sivulle tuloa ja hienosti meni se, joten saatiin lopetettua treenit hyvillä mielin :)

Joululoman ensimmäinen päivä oli mukavasti eilen, mikä mainio syntymäpäivälahja! Banjon kanssa onkin sitten otettu rennosti ja pidetty hauskaa treffaamalla uusia ystäviä. Eilen nähtiin Käpy-russelia koirapuistossa ja sadesäässä tunnin temmellettyään pääsi Banjo suihkuun. Mutta kyllä pojilla oli oikein mukavaa ja varmasti otamme uusiksi! Harmitti se sade, niin ei voinut kameraa ottaa mukaan :( Tänään tavattiin ihana 9-viikkoinen Tilda auspai, mutta siitä lisää myöhemmin kuvien kera!

19. joulukuuta 2014

Ensimmäinen Match Show

Viime lauantaina Kannuksessa järjestettiin mätsärit, joihin Banjokin pääsi ensimmäistä kertaa kehään pyörähtelemään. Paikalle oli saapunut hurja määrä koiria, 167 koiraa nähtiin kehässä!! Onneksi pennut olivat alussa, sillä muuten olisi päivä ollut liian pitkä pienelle, jolle outo paikka sekä melu aiheuttivat hieman stressiä. Tarkoituksena kyllä oli saapua paikalla aikaisemmin totuttelemaan halliin ja sen ääniin, mutta pienten sähellysten johdosta lähtö hieman myöhästyi.. Onneksi kuitenkin ehdimme tunnin verran tutustua paikkaan ennen kuin piti kehään.

Kehässä Banjo käyttäytyi kyllä hienosti, vaikka harjoittelu oli jäänyt vähälle. Liikkeet eivät meinanneet ensin onnistua, sillä kehän laidalla rähinöinneet koirat hieman häiritsivät pienen keskittymistä. Seisominen kyllä sujui mallikkaasti! Pöydällä hieman arasteltiin tuomaria, varsinkin hampaiden katsominen tuntui hurjan pelottavalta, joten tähän tarvitaan treeniä. Saimme sinisen nauhan ja jäimme jännityksellä odottamaan nauhakehiä.


Nauhakehässä Banjo liikkui jo paremmin ja keskittyi paremmin minuun. Tähän vaikutti varmasti se, että oma jännitys oli vähentynyt (panikoin aamulla, sillä viime mätsäreistä oli aikaa!) ja hallikin alkoi tulla tutuksi kaikkine äänineen. Olin ihan ihmeissäni kun tuomari pyysi meidät jatkoon ja lopulta ylsimmekin sijalle 3!! Kauhean ylpeä olin pienestä showkoirastani, joka hienosti jaksoi keskittyä touhuun ja oli todella reipas :) Sitten jännitettiinkin kaverien suorituksia ja hieman painittiin uuden ystävän Haikun kanssa, kunnen väsy otti Banjosta vallan ja suunnattiin kotiin. Loppupäivän kyllä uni maistui B:lle ja se kyllä selvästi nautti kaikista kehuistakin mitä sai. "Mummo" eli anoppini jopa antoi palkinnoksi hienosta saavutuksesta Banjolle iltaruualla lihapullan!

Pienten pentujen sin3
"Hahahaa, kyllä mää oon vaan niin pro!" :D

Nyt vain etsimään lisää mätsäreitä, sillä olisi kiva harjoitella vielä hieman ennen kuin suuntaamme tosi toimiin Lahden pentunäyttelyyn tammikuun lopulla!

16. joulukuuta 2014

Banjo 5kk!

Puupi saavutti 5kk iän lauantaina. Kasvanutkin se on kovasti! Jopa viiden kilon rajapyykki on ylitetty, jihuu! :D Painoa on siis tarkalleen 5,2kg ja korkeutta 34,5cm, kotimittauksilla suoritettuna. Karvan kasvua odotellessa :D


15. joulukuuta 2014

Pentukurssi 4/7


Yli puolet kurssista jo takana! Hurjaa!

Viime kerralla harjoiteltiin lähinnä hihnakäytöstä. Aluksi kouluttaja jakoi jokaiselle ruokakipon, johon laitettiin hieman makupaloja. Sitten sopivan matkan päähän kupista ja pyrittiin kulkemaan kohti kuppia ilman hihnan kiristymistä. Jos (ja kun) hihna kiristyi, pysähdyttiin ja otettiin muutama askel taakse päin ja halutessaan sai lisätä käskysanan "ei vedä". Banjo hoksasi homman tosi nopsaan ja sen on kyllä ihan arjessakin nyt huomannut! Fiksu pentu!

Loppu tunti käytettiinkin ohitusten harjoitteluun ja Banjo sai paaaljon kehuja! Olin haljeta ylpeydestä sillä ne meni niin hyvin! Kontakti pysyi hyvin yllä, mitä nyt muutaman kerran vilkaistiin ohi menevää kaveria, mutta sitten taas nappisilmät kohti minua :) On se niin pätevä!

Viikonloppu Kannuksessa sujui kivasti, mutta siitä sitten myöhemmin lisää ;)

9. joulukuuta 2014

Hertta ja Kerttu arpoo!


Käykääpä osallistumalla arvontaan Hertan ja Kertun blogissa! Mainiot palkinnot luvassa voittajalle! :)

8. joulukuuta 2014

Helsinki Winner 2014


Itsenäisyyspäivän vietin tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa. Tai no en ihan koko päivää, mutta melkein! :) Heti aamusta saavuimme Vilman kanssa paikan päälle aistimaan tunnelmaa. Paljon ihania koiria nähtiinkin ja ihan kivasti sain räpsittyä kuviakin shelttikehästä!

Messukeskukselle saavuttuamme kiertelimme hieman ja katsoimme valmiiksi, missä ovat kehät joiden laidalla haluamme pyöriä. Minun oli oikeastaan "pakko" päästä vain shelttikehää katsomaan, Vilmalla taas oli muutama toive enemmän. Jo alussa seuralaiseni sanoikin, että tämä ei nyt tee yhtään hyvää koirakuumeelle :D Ja jep, se on kyllä ihan totta, sillä itse viime vuona kovassa pentukuumeessa koko viikonlopun Messarissa viettäneenä tiedän kyllä tunteen!



Ennen shelttikehän alkua kävimme katselemassa hetken koiratanssia. Oli kyllä hienon näköistä ja ihania, onnellisia koiria! Osalla koirista oli hieman ramppikuumetta havaittavissa, mutta niin olisi kyllä minullakin :D Harmitti, että en nähnyt Annan ja Lunan esitystä, mutta onneksi törmäsimme kuitenkin myöhemmin :)









Koiratanssista suuntasimme shelttikehällä, jossa itse vietinkin aikaa suurimman osan päivästä. Pennut ja urokset katsoin sekä kuvasin, kunnen huomasin kellon olevan jo sen verran, että piti lähteä kiertelemään myyntitarjontaa sekä haalimaan ilmaisnäytteitä ennen kuin kyyti tulee noutamaan kotiin. Koukkasin espanjanvesikoirien kehän kautta ja hain Vilman kanssani tankkaamaan energiaa kurniviin vatsoihin, jonka jälkeen katseltiin hetki irlanninsusikoiria ja amerikan akitoja ennen kuin jätin Vilman ihailemaan noita mahtavia otuksia ja suuntasin itse ostoksille. Sain itseni onneksi pidettyä aisoissa ostosten kanssa ja ostinkin Banjolle vain Roger Para Antistatic -harjan sekä snaken näyttelyhihnaan. Saakin nähdä ehtiikö Antassulta tilaamani hihna tulla ennen kuin lähdemme Kannukseen vai mennäänkö ensimmäiset mätsärit Jerin vanhalla hihnalla.

Oikein mukava päivä kokonaisuudessaan ja kiitokset Vilmalle, kun lähdit seuraksi! Ja ehkä vuoden päästä tulee pyörähdettyä kehässäkin, ei sitä koskaan tiedä.. ;)

Lisää kuvia shelteistä löytyy täältä!

4. joulukuuta 2014

Pentukurssi 3/7

Sisustukseen sopiva korvaeläin ♥
 
Näköjään nykyään kaikki päivitykset liittyy vaan pentukurssiin, mutta samapa se :D

Eilen tosiaan oli kolmas kerta kurssia. Aluksi kertailtiin paikalla oloa jokainen itsekseen sekä otettiin hieman luoksetuloa hyvin lyhyellä matkalla lämmittelyksi. Sitten vuorossa oli seuraamisen kertausta itsenäisesti ennen ryhmäharjoituksia, joista ensimmäisenä oli seuraamista. Häiriönä toimivat muut kurssilaiset, jotka olivat hallin keskellä rivissä ja joita sitten vuorossa ollut koirakko pujotteli seuraten. Banjo suoriutui seuraamisesta niin hyvin, että olin pakahtua ylpeydestä! Kouluttajakin kehui pientä sinistä ja totesi Banjon olevan nyt paljon reippaampi. Totta se olikin, sillä nyt halli ei enää pientä jännittänyt vaan sinne tultiin iloisesti ja muita kurssilaisia olisi ollut kiva moikata :)

Rivissä ollessa Banjo jaksoi hienosti pitää huomionsa minussa kun harjoittelimme maahan menoa ja istumista. Seisomista tuli myös treenattua häiriössä tulevia näyttelyitä silmällä pitäen. Seuruun jälkeen oli vuorossa luoksetulotreeniä. Jokainen sai treenata kolme kertaa. Ensimmäinen yritys meni meillä melkein puihin, sillä Banjon teki kovasti mieli mennä moikkaamaan kurssikaverina olevaa ihanaa cairnityttöä. Selvästi näki kuinka koira kamppaili houkutusta vastaan ja vaihtoi suunnan viime hetkellä kohti minua :D Loput kaksi menikin sitten mallikkaasti!

Lopuksi harjoiteltiin lelusta luopumista ja tämä olikin Banjolle ihan piece of cake juttu! Kerran kun sanoin että jätä, oli lelu sen jälkeen ihan tylsä :D Taitava pikkumies! ♥

Viikon päästä torstaina suunnataankin kohti Kannusta! Siellä onkin luvassa myös koiramaista toimintaa, sillä Banjo pääsee ensimmäiseen mätsäriinsä, hurjaa! Treffejä voisi sopia myös koirallisten kavereiden kanssa, että saisi pikkuinen uusia ystäviä :) Sitten koukkaus Helsingin kautta ja takaisin Kannukseen joulunviettoon, että matkustelua luvassa meille!